דף הבית » גיל הזהב » מכשיר שמיעה

מכשיר שמיעה

ירידה באיכות השמיעה נפוצה בקרב אנשים בני גיל הזהב (אחד מכל שלושה אנשים מעל גיל 65 סובל מירידה באיכות השמיעה). הירידה בשמיעה פוגמת באיכות החיים של אנשים הסובלים ממנה.

דיבור האנשים שמסביב נשמע כמלמול, המתקשים בשמיעה מוצאים את עצמם בכל פעם מבקשים מאחרים לחזור בפעם השנייה על משפט שנאמר קודם לכן, ורעשי הרקע מפריעים להם מאוד לנהל שיחה. אנשים רבים נאלצים להימנע מאירועים בהם השמיעה היא הכרחית או ממפגשים עם אנשים אחרים בגלל בעיות השמיעה מהן הם סובלים.

ירידה בשמיעה

הירידה באיכות השמיעה עלולה להיגרם מסיבות נרכשות (כתוצאה מהגיל או מסביבה רועשת מאוד) או גנטיות. אם מתגלים קשיים בשמיעה, רצוי לגשת לרופא אף- אוזן- גרון ולהיבדק.

במידה והרופא סבור כי אכן ישנה בעיה כלשהי, האדם יישלח לבדיקת שמיעה. בדיקה זו קובעת אם קיים צורך במכשירי שמיעה. במידה וכך הדבר, צריך להתאים את מכשיר השמיעה יחד עם קלינאית תקשורת. מידע בנושא קניית והתאמת מכשיר שמיעה – באדיבות כולי אוזן.

סוגי מכשירי השמיעה

מכשירי השמיעה, על סוגיהם השונים, מאפשרים לבני גיל הזהב ליהנות מאיכות שמיעה טובה יותר. מכשירי השמיעה מגבירים את עוצמת הקול על ידי מיקרופון זעיר בתוך המכשיר. הקולות המוגברים מועברים על ידי רמקול, ויברטור או אלקטרודה אל האוזן הפנימית. מכשירי השמיעה נבדלים אחד מהשני בסוג המכשיר, בגודל, באיכות וברמת ההגברה. לכל אדם ניתן להתאים מכשיר שמיעה שמתאים במיוחד לצרכיו.

מכשירי השמיעה האנלוגיים הם המכשירים הפשוטים ביותר, כאשר הקולות עוברים אל האוזן ללא עיבוד. לעומתם ישנו מכשיר דיגיטלי שמעבד את הקולות, מפחית את רעשי הסביבה ומגביר את קולות הדיבור.

אנשים בני גיל הזהב הסובלים מירידה משמעותית באיכות השמיעה יכולים ליהנות מהמכשיר הדיגיטלי יותר מהמכשיר האנלוגי, מכיוון שעם הגיל גוברת הירידה בשמיעה ורעשי הרקע הופכים להיות בלתי נסבלים עד כדי כך שלא ניתן לנהל שיחה טלפונית או פנים אל פנים.

סוג המכשיר תלוי במספר גורמים

  • ירידה בשמיעה – במידה והאדם המבוגר סובל מירידה דרסטית בשמיעה, מכשיר מאחורי האוזן מתאים עבורו, שכן זהו מכשיר לירידת שמיעה חמורה. אנשים אשר סובלים מירידת שמיעה ברמה קלה עד בינונית יוכלו להיעזר במכשיר תוך אוזני.
  • סבילות המשתמש – קשיים הכרוכים בירידה בשמיעה יכולים להיות סבילות לרעשי רקע, עוצמה חזקה מאוד של קולות וכדומה. בהתאם לקשיים אלה מתאימים לאנשים מבוגרים את מכשירי השמיעה.
  • תפעול המכשיר – סוגי המכשירים שונים באופן תפעולם. את המכשיר מתאימים ליכולת המוטורית של האדם המבוגר בהכנסת המכשיר לאוזן ובהוצאתו ממנה, בכיוון המכשיר ובהחלפת הבטרייה.
  • מצב האוזן מבחינה רפואית – ישנם מכשירי שמיעה שמתאימים למצבים של הפרשות מהאוזן או של דלקות אוזניים. במידה והאדם המבוגר סובל מהתופעות, יש להתאים לו מכשיר מיוחד.
  • הוספת מצב T – בחלק ממכשירי השמיעה ניתן להוסיף מצב T, שמנטרל רעשי רקע ומאפשר האזנה טלפונית יחד עם מכשיר שמיעה.

כיצד בוחרים מכשיר שמיעה?

הדבר החשוב ביותר לבדוק בשעת בחירת מכשיר הוא האם מכשיר השמיעה מאפשר שמיעה טובה והבנת דיבור. המכשיר חייב להיות מתאים לתפקוד המשתמש, במיוחד אם מדובר באדם מבוגר שמתקשה מבחינה מוטורית לצורך תפעול המכשיר. חשוב לבדוק שהאוזנייה מונחת היטב על האוזן או מחוצה לה.

ישנם מכונים שמאפשרים התנסויות עם מכשירים לתקופת ניסיון, בה ניתן לבדוק את התאמתם בצורה טובה. רצוי להתרגל למכשיר, משום שההסתגלות היא הדרגתית. כדאי להסתובב איתו במצבים שונים המצריכים מהאדם להפעיל את חוש השמיעה. כמו כן, חשוב מאוד לבדוק את תקופת האחריות של מכשירי השמיעה למקרה ויהיה צורך בתיקון.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715465

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר