דף הבית » סיעוד » דליפת שתן

דליפת שתן

דליפת שתן אינה מחלה, אלא סימפטום של הגוף לבעיה קיימת, שעדיין לא התגלתה, בצורה של חוסר שליטה על שלפוחית השתן. האדם הסובל מדליפת שתן, סובל בעצם מבריחת שתן החוצה מהשלפוחית, בצורה לא רצונית ואינו מסוגל לשלוט בזה.

בעיות שונות עלולות להוביל לתופעת דליפת השתן, החל מבעיות פיזיות, דרך הרגלים לקויים באורח חייו של האדם ועד לבעיות רפואיות כמו פרקינסון, אלצהיימר ועוד.

המין הנשי והמין הגברי סובלים יחדיו מתופעת דליפת השתן, כאשר בקרב המין הנשי הבעיה חמורה יותר ובעלת השפעות רבות. הסיבה לשכיחות התופעה אצל הנשים נובעת משני גורמים עיקריים:

  • המבני הפיזי – אנטומי של דרכי השתן.
  • המבנה של מערכת השתן המשתנה לאחר הריון ולידה.

תופעה שכיחה היא דליפת שתן בכמויות מזעריות באופן מקרי, כאשר רוב הנשים סובלות ממנה, אך איכות חייהן אינה נפגמת. לעומת זאת, יש נשים שסובלות מדליפות שתן באופן תמידי ובכמויות גדולות מאוד, עד שהבעיה מהווה מקור לבושה עבורן.

הגברים הסובלים מדליפות שתן סובלים בעיקר מבעיות בבלוטת הערמונית. בקרב שני המינים דליפת השתן יכולה להיווצר כתוצאה מפגיעה במערכת העצבית, אשר משבשת את התקשורת של המוח עם שלפוחית השתן.

סיבות לדליפת שתן

הרפואה מחלקת את תופעת דליפת השתן לשתי קטגוריות, כאשר כל אחת מכוונת לבעיה עצמה ולאופן ההתמודדות איתה:

  • דליפת שתן זמנית– נמשכת תקופה קצרה ומתלוות אליה מספר סיבות עיקריות, כגון טיפול תרופתי מתמשך, דלקת בדרכי השתן, שתייה מרובה, שימוש בקפאין במזון ובמשקאות, שלפוחית השתן מגורה כאשר אוכלים או שותים דברים מסוימים, כאשר הגוף במצב של התייבשות, שתייה מרובה של אלכוהול ומצבי עצירות. בדליפת שתן זמנית, ניתן לטפל באופן מיידי ולהפסיק אותה, מכיוון שכל הסיבות הללו ניתנות לשליטה על ידי האדם.
  • דליפת שתן כרונית– נמשכת זמן רב ונובעת בעיקר מסיבות רפואיות ופיזיות, כגון הריון ולידה- בתקופת ההריון ולאחר הלידה, שינויי הגוף הנובעים מהזדקנות, הגוף נמצא לאחר כריתת רחם, האדם סובל מדלקת שבין רקמות שלפוחית השתן, כאשר הערמונית מוגדלת, האדם סובל מדלקת בערמונית, מסרטן הערמונית או מסרטן בשלפוחית השתן.

סיבות רפואיות אלו מהוות בעיות מורכבות לגוף, כך שרק על ידי טיפול מתמשך באמצעות תרופות, ניתן להגיע לפתרון הבעיה.

כיצד ניתן לטפל בדליפת השתן?

תופעה זו ניתנת לטיפול בדרכים שונות, החל מתרגילים, מתן תרופות, דרך שינוי הרגליי התזונה, שימוש באביזרים וכלה בניתוח כירורגי. כל טיפול מותאם לסוג דליפת השתן ולמצבה. אם דליפת השתן נובעת ממקור רפואי, אזי טיפול תרופתי יעיל מאוד. אם הסיבות לכך הן אחרות, יש לטפל בדרכים אחרות שאינן בהכרח רפואיים:

  • טיפול באמצעות ביצוע תרגילים הנועד לחזק את השרירים ששולטים במתן השתן.
  • טיפול בשיטות התנהגותיות כולל תכנית של אימון שלפוחית השתן להטלת שתן על פי זמנים קבועים אשר הולכים וגדלים בהדרגה.
  • ישנה אפשרות של מתן טיפול תרופתי, שתפקידו הוא להרפות שרירים מסוימים וכך שלפוחית השתן מרוקנת את עצמה בכל פעם בכמות גדולה יותר, כך שהחשש לדליפת שתן קטן.
  • במידה וישנו גידול שפיר בערמונית אשר גורם לבעיית דליפת שתן, יש לקחת בחשבון אפשרות של ניתוח הערמונית.
  • לעתים הטיפול הנכון הוא הכנסה של שפופרת גמישה- קטטר אל תוך השופכה, שתפקידה הוא לאסוף את השתן המצטבר החוצה לתוך מיכל חיצוני שאוסף את השתן. טיפול זה מתאים בעיקר לגברים, מכיוון שאת המיכל ניתן להלביש על איבר המין.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715465

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר