קשישים רבים מתגוררים במוסדות גריאטריים שמעניקים להם רשימה ארוכה של שירותים. בחלק מהמקרים הם מקבלים טיפול סיעודי סביב השעון, והדוגמא המובהקת היא כמובן בתי אבות הסיעודיים.
מה שרבים לא יודעים הוא שגם במוסדות אלה ניתן להעסיק מטפלים סיעודיים, אם כי יש כאן פרמטרים חשובים שצריך להתייחס אליהם, ושמבדילים העסקה זו של מטפל סיעודי מכזו המבוססת על מתן השירותים בבית המטופל.
אז למה צריך מטפל סיעודי בבית אבות או בדיור מוגן?
בעיקר הדברים נכונים במוסדות שמניחים רמת תפקוד גבוהה יחסית של האדם המבוגר. העסקה פרטית של מטפל סיעודי תאפשר להשלים את החסר, ולספק לאדם המבוגר את העזרה לה ייתכן שהוא זקוק.
שיקולי מנהלה
מיותר אולי לציין שהעסקה של העובד הסיעודי צריכה להיות מתואמת עם המוסדות הגריאטריים, שלכל אחד מהם עשויה להיות מדיניות שונה ביחס לסוגיה זו. במעמד ההסכם הראשוני עם ההנהלה, מומלץ לברר מהי המדיניות אם וכאשר יתעורר הצורך במטפל סיעודי.
סוגיית התשלום
היקף ההעסקה הוא שיגדיר את גובה התשלום הנוסף למטפל הסיעודי. נקודת המוצא היא מציאת פתרון הולם לקשיש המתגורר בבית האבות או בבית הדיור המוגן, כך שהמטפל מסייע לו בחלק מהזמן ולא מסביב לשעון. זוהי המסגרת המקובלת של העסקת מטפל סיעודי במוסד גריאטרי. גם מכיוון שאחרת יהיה צורך לדאוג, למשל, למגורי המטפל הסיעודי, מה שלא אפשרי מבחינת רוב המוסדות המיועדים לבני גיל הזהב.
המוסד לביטוח לאומי אינו מחויב לספק את הסיוע הזה, ואכן, במקרים רבים, הבקשה נדחית על הסף, אך במצבים נקודתיים הקשיש יכול לקבל היתר.