דף הבית » מיומנויות טיפוח עצמי של קשישים

מיומנויות טיפוח עצמי של קשישים

מיומנויות טיפוח עצמי של קשישיםהחיים של האנשים המבוגרים לא צריכים להפסיק כאשר המצב הבריאותי שלהם ולפעמים גם הנפשי נפגע במהלך השנים, בין אם כתוצאה מירידה "טבעית" בתפקוד הגוף ובין אם עקב מחלה או בעיה רפואית.

הקביעה הזו נכונה גם לגבי אוכלוסיה שחייה מאופיינים בקשיים רבים, הקשישים הסיעודיים, שמעצם ההגדרה שלהם זקוקים לסיוע של הזולת על מנת להתנהל בצורה מכובדת בחיי היום היום.

מאמר זה מסביר מדוע הגדרת אדם כסיעודי אינה צריכה להיות סוף פסוק מבחינת השמירה שלו על איכות חיים גבוהה וגם לא על הטיפוח העצמי. אם רק יודעים מה לעשות, גם הסיעודיים ביותר ליהנות מחיים כמו שהם והקרובים להם היו רוצים.

חשיבותה של תמיכה

על מנת שהקשיש יוכל להתקיים בכבוד כל בני המשפחה צריכים להתגייס למערכה. הוא צריך לקבל תמיכה סביב השעון, בכל המובנים. התמיכה המקיפה כוללת סיוע פיזי בהתנהלות היומיומית והתאמת הבית להתנהלות בטוחה. פעולות דוגמת אכילה, רחצה או הלבשה הופכות עבורו למשימה קשה עד בלתי אפשרית מפאת מצבו, כך שבני המשפחה והאנשים הקרובים צריכים להיות שם בשבילו.

הבעיה היא שגם להם יש מחויבויות משלהם – עבודה, לימודים, ניהול חיי משפחה – כך שזה קשה ברוב המקרים למצוא מישהו שישגיח על האדם המבוגר 24 שעות ביממה ושבעה ימים בשבוע. השאיפה לכן היא להעניק את הסיוע המקיף ביותר שיש, ובמידת הצורך להיעזר באנשי מקצוע: מטפלים אישיים, מטפלים סיעודיים או לעבור למסגרת בית אבות עם מטפל סיעודי.

ניתן למצוא לא מעט מטפלים מהסוג הזה, ישראלים או זרים, כאשר יש דרכים מגוונות לסבסד לפחות בצורה חלקית את עלות ההעסקה שלהם (גובה הסבסוד תלוי במידה רבה במצב התפקוד הספציפי של הקשיש).

תמיכה נפשית לקשישים

חשוב לא פחות להעניק לאדם המבוגר תמיכה נפשית, בלעדיה התמיכה הישירה תהיה יעילה הרבה פחות. הפגיעה ביכולת התפקוד וההפיכה של האדם לסיעודי מתורגמת פעמים רבות לתחושות שליליות, לעתים עד דיכאון או חוסר רצון לחיות.

סכנה אחרת היא בדידות, שנובעת גם מהעובדה שהאדם הסיעודי לא יכול לרוב לעזוב את ביתו ולראות את הסביבה החיצונית. האנשים הקרובים צריכים להיות שם על מנת לשמש אוזן קשבת ולתת מילה טובה כשצריך. לא תאמינו עד כמה הדברים הקטנים האלה, לפחות לכאורה, יכולים לעשות הבדל גדול ולשפר את התחושה האישית של הקשיש הסיעודי.

נפש בריאה בגוף מטופח

הזכרנו פעמים רבות במאמר את המונח טיפוח עצמי. כמובן שהטיפוח הזה יכול להילקח גם במובן הישיר של המילה, כלומר, שיפור המראה האסתטי של האדם המבוגר. השיפור הזה יכול להיעשות בפעולות פשוטות יחסית דוגמת סירוק או איפור, אבל גם באמצעות טיפולים קוסמטיים הנעשים על ידי בעלי מקצוע באמצעות ציוד מיוחד.

חשוב לזכור כי גם בגיל מאוחר, וגם כאשר האדם הוא סיעודי יחסית, אפשר עדיין לקבל את השירותים האלה. יש בעלי מקצוע שמגיעים עד לבית הלקוח להעניק את השירותים, כשבמצבים אחרים יכול האדם להגיע לקבל אותם בבית העסק עם סיוע של אדם אחר.

על החשיבות של הטיפוח עבור בני גיל הזהב ניתן ללמוד מהעובדה הבאה, והיא שבמוסדות הגריאטריים המרכזיים – בתי אבות ומוסדות לדיור מוגן – ניתנים פעמים רבות שירותי יופי במסגרת סל השירותים של הדיירים. שירותי הטיפוח הקוסמטי יכולים לשפר פלאים את התחושה האישית של האדם הקשיש, מה שעשוי במצבים מסוימים לשפר את המצב שלו: האמרה לפיה נפש בריאה שוכנת בגוף בריא (או מתפקד) נכונה במידה מסוימת גם במקרה של קשישים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715465

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר