דף הבית » סיעוד » טחורים

טחורים

הטחורים נחשבים למחלה, שמתבטאת בצורת צבירים של כלי דם – ורידי דם גדולים, שיכולים להיות כואבים מאוד. צבירים אלו נמצאים באיזור פי הטבעת או החלחולת- איבר פנימי בצורת צינור המחובר אל פי הטבעת ותפקידו לאגור את הפסולת שנמצאת במעי הגס, עד להוצאתה מהגוף כצואה. לרוב הטחורים מתגלים כדימום על הצואה, באסלה או על נייר הטואלט.
בעולם המערבי הטחורים נפוצים מאוד, ובמרבית המקרים האנשים מתחילים לסבול מהם בסביבות שנות העשרים, כאשר בשנות הארבעים לחייהם, הסימפטומים של הטחורים הופכים ברורים וחזקים יותר. נשים נוטות יותר לפתח טחורים, מאשר גברים. ההשערה העיקרית לתופעה מדברת על כך שהטחורים נובעים כתוצאה מהריונות ומלידות, בהם ישנו לחץ גדול על פי הטבעת ועל החלחולת.

סוגי טחורים

טחורים פנימיים

נמצאים בתוך הגוף, בחלק התחתון של החלחולת, שנקרא "רקטום" ואינם נראים כלפי חוץ. הם עטופים בשכבת קרום דקה שנקרעת בקלות ובעלת נטייה לדמם בעת עשיית הצרכים. יש פעמים בהן הם גדלים וצונחים מחוץ לפי הטבעת, תוצאה המלווה בכאב רב. בעת הופעת הדימום, עלולים להרגיש בצריבה בתוך פי הטבעת, בגרד חזק, בהפרשה רירית מהאיזור והצואה לא תצא במצבה הרגיל.

טחורים חיצוניים

נמצאים בדפנות פי הטבעת ויוצרים גושים בולטים שצבעם סגול, סביב סוגר פי הטבעת. הגושים הבולטים גורמים לכאבים חזקים, שחולפים אחרי שנפיחות הבליטות יורדת. עלול להיווצר מצב בו הנפיחות אינה פוחתת והיא הופכת לגוש נוקשה. התופעה נקראת "טחור חיצוני נוקשה". הטחורים החיצוניים מלווים ברגישות בפי הטבעת, בגירוי חזק ובצריבה, ובכאבים והפרשות ריריות בזמן עשיית הצרכים.

הגורמים לטחורים

בפי הטבעת ובחלחולת ישנה מערכת של ורידים שבמצב תקין מנקזת את הדם מהאיזור. במקרים בהם מופעל לחץ גדול באיזור, הגודש הורידי מוגבר ועלולים להיווצר טחורים. יש מספר גורמים להגברת הגודש הורידי: הלחץ בפנים הבטן מוגבר, כשבעת הטלת צואה מופעל לחץ רב, או בזמני ישיבה ארוכים על האסלה.

הסיבות ללחץ התוך בטני יכולות להיות כתוצאה מהריון, מעצירות, מיתר לחץ דם, מתחושת מצוקה נפשית הנגרמת מגורמים פיזיים מוחשיים, מפעילות גופנית מאומצת יתר על המידה, משיעול חזק, מהקאות, ומאי ספיקת לב באופן משמעותי.

שלבי הטחורים

ארבעה שלבים, מהקל אל הכבד. דימום וכאבים עלולים להתלוות לכל שלב.

  • טחורים פנימיים שכמעט ולא מורגשים.
  • יוצאים בזמן הטלת הצואה ונכנסים לבד.
  • יוצאים בזמן הטלת הצואה, אך לא נכנסים לבד.
  • יוצאים בזמן הטלת הצואה ואין אפשרות להכניסם חזרה (השלב הכואב ביותר).

אבחון טחורים

בדיקה באמצעות חדירה פנימה אל פי הטבעת ואל החלחולת. ישנה בדיקה המתמקדת באיזור הרקטום דרך התבוננות באמצעות מכשיר. בדיקה זו נקראת "רקטוסקופיה". בנוסף יש בדיקה מעמיקה יותר של המעי הגס על ידי צילום המעי, או חדירה עם סיב אופטי אל המעי הגס. הבדיקה נקראת "קולונוסקופיה".

דרכי טיפול בטחורים

קיימות דרכים רבות לטיפול בטחורים – החל מהקלה רגעית ועד לפתרון ניתוחי – בהתאם לחומרת הבעיה. סקירה מלאה לגבי מכלול השיטות – כל הדרכים לטפל בטחורים

הקלה רגעית

עוזרת לסובלים מטחורים שמצבם פשוט יחסית: שמירת הגיינת איזור פי הטבעת- שטיפה תדירה, עשיית אמבט, הנחת תחבושת קרה באיזור, כיוון זרם מים לאיזור, חיזוק שרירי פי הטבעת, שתיה מרובה ושימוש במשככי כאבים.

טיפול רפואי

ספיגה של כלי הדם באמצעות טיפול חשמלי, קשירת הטחורים הגורמת לניוון שלהם, הרחבת השרירים בפי הטבעת, ניוון כל הדם באמצעות הזרקת חומר ניגודי, לייזר הצורב את כלי הדם או ניתוח כירורגי להסרתם של הטחורים באופן סופי.

טיפולים טבעיים

רפואה סינית שמטרתה להפחית את הגירוי, שימוש בתכשירים צמחיים המונעים: גירוד ונפיחות, ומחזקים את כל הדם או מכווצים אותם.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715465

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר