דף הבית » מדרסים לבני גיל הזהב

מדרסים לבני גיל הזהב

מדרסים לגיל הזהבכשהילדים יוצאים מהבית, ושנים ארוכות של עבודה הסתיימו, מתפנים בני גיל הזהב ליהנות, פשוטו כמשמעו, מהחיים. הם מעוניינים לצאת מהבית כדי להשתתף בפעילויות חברתיות וחוגים שונים, ולקיים אורח חיים פעיל ומהנה. אלא שבשל מצבים רפואיים, מחלות ומכאובים פיסיים, זמניים או כרוניים, נמנעת מהם, לעיתים, אפשרות הפעילות הגופנית.

בני גיל הזהב עשויים לסבול ממצבים רפואיים הכוללים שחיקת הגוף, כמו גם מכאבי ברכיים, רגליים וגב. מצבים אלו מגבילים את התנועה ומונעים מהם לבצע פעילויות יומיומיות כגון יציאה לביקורי בני משפחה וחברים, יציאה לקניות, הגעה לקופת החולים ועוד. מצב זה גורם להם לירידה בביטחון העצמי, ומבוכה או תסכול בשל הצורך בסיוע של ליווי כמעט לכל פעולה. במקרים חמורים מוביל המצב לדיכאון. כדי להימנע מהגעה למצב זה, ניתן להעזר במדרסים. המרכז להתאמת מדרסים מספק מידע חשוב בנושא:

כיצד בנויים מדרסים?

המדרסים זמינים במגוון סוגים, המיוצרים מחומרים שונים שמטרתם לאפשר את התאמת המדרס למטרה הספציפית. בדרך כלל, בנויים המדרסים מחומרי ציפוי ומחומרים המרכיבים את בסיס המדרס.

מגוון החומרים מהם בנויים המדרסים משתנה במאפיינים של קשיחות החומר, גמישות המדרס, ציפויים סינטטיים, מדרסים המיועדים לבלימת זעזועים, ציפויי עור, חומרים טבעיים, וחומרים נוגדי זיעה. המדרסים נוצרים במגוון שלם של עוביים וצבעים שונים וניתן להתאימם באופן אישי למשקל הגוף, מבנה כף הרגל, מטרת השימוש בהם, אופי וכמות הפעילות הגופנית המבוצעת, וסוגי הנעליים.

מצבים רפואיים המצריכים מדרסים

בני גיל הזהב חווים מצבים רפואיים שונים ומחלות הכרוכות בכאבים הנגרמים כתוצאה ממצב בריאותי ירוד, פציעה או נפילה, כאבי גב תחתון, כאבי שוקיים, כאבי צוואר וברכיים הנובעים כתוצאה משינויים פיזיולוגיים ואנטומיים של עמוד השדרה.

מצבים נוספים כוללים את התעקמות האצבעות המוביל ליציבה שאינה נכונה. בגיל שישים ומעלה, גובר הסיכון למחלות סוכרת וכלי דם, הפוגעות במפרקים הכוללים את הברכיים, הירכיים וכפות הרגליים. בנוסף, קיימים מצבים אורטופדיים שונים כגון קשת גבוהה של כף הרגל, כף רגל שטוחה, יבלות כרוניות, ברכיים בולטות, פריצת דיסק, דורבן וכאבים כרוניים.

המדרסים יעילים להתמודדות עם מצבים אלו, היות והם בנויים כך שמשקל הגוף מתפזר באופן שווה, הם מפחיתים את הלחץ על עמוד השדרה, משפרים את היציבה ותומכים בכפות הרגליים.

חשיבות המדרסים לגיל הזהב

מדרסים יעילים לבני גיל הזהב כחלק בלתי נפרד מתכנית טיפול כוללת לבעיות ומצבים רפואיים. במקביל לטיפול פיזיותרפיה או טיפול תרופתי, המדרסים מסייעים להם לשמר ככל הניתן את עצמאותם. הם מסייעים לשמירת צלילות המחשבה והדעת, משפרים את בריאות הגוף בכך שהם מונעים נפילות ופציעות והחמרת כאבים, מקלים על קשיי תנועה ובכך מונעים הסתגרות בבית והדרדדרות לדיכאון.

פעילות גופנית, בכל רמה שהיא, חיונית לתפקוד בריא של בני גיל הזהב, גם אם הפעילות מתבטאת ביציאה לגיחות קצרות מהבית, טיפול בסידורים יומיומיים או מפגש עם בני משפחה וחברים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715465

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר